la-Targoviste.ro     


Fondat 2012     |                     Site dedicat informarii targovistenilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Alte știri

 

Procurorii DNA l-au reținut pe directorul executiv al Agenției de Protecția Mediului Dâmbovița

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus reținerea lui Mirel Nica, director executiv al Agenției Județene pentru Protecția Mediului Dâmbovița, pentru șantaj și luare de mită în formă continuată.

18 primari PDL, primiți în PSD în cadrul unei festivități

Un număr de 18 primari PDL din Dâmbovița au trecut, luni, la PSD, a anunțat președintele PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu.

Hamlet, în regia lui Kemal Bașar, la Curtea Domnească (9 & 10 Septembrie 2014, ora 20:00) 

După o avempremieră cu un public record (de zece ori mai mulți spectatori decât capacitatea spațiului de joc), spectacolul Hamlet în regia lui Kemal Bașar, revine la Târgoviște! Curtea Domnească va fi din nou gazda acestui spectacol itinerant, în aer liber, bazat pe capodopera lui William Shakespeare, în datele de 9 și 10 Septembrie, de la ora 20:00.

Volumul ''Constantin Brâncoveanu 300 - Documente de Arhivă'', lansat la Potlogi, județul Dâmbovița

Volumul ''Constantin Brâncoveanu 300 - Documente de Arhivă'' a fost lansat, sâmbătă, la Potlogi, județul Dâmbovița, în cadrul manifestărilor dedicate Zilelor Comunei Potlogi.

Pandantiv de piatră, vechi de aproximativ 20.000 de ani, descoperit de arheologi dâmbovițeni la Poiana Cireșului-Piatra Neamț

Un pandantiv de piatră, vechi de aproximativ 20.000 de ani, a fost descoperit de arheologi dâmbovițeni în situl Poiana Cireșului-Piatra Neamț, se arată într-un comunicat de presă al Complexului Muzeal Curtea Domnească Târgoviște, remis joi.

Pe urmele lui Brâncoveanu, la Potlogi

Anul Brâncoveanu este sărbătorit și la Complexul Cutural de la Potlogi, acolo unde se află Palatul și Biserica Domnească, ctitorii brâncovenești de mare valoare artistică. În cadrul programului “Anul Brâncoveanu – Potlogi 300” sunt organizate simpozioane, mese rotunde, expoziții, lansări de carte, dar și o serie de evenimente dedicate tinerilor - competiții sportive, concursuri, spectacole, evenimente nonformale – un bun prilej de redescoperire a lui Vodă Constantin Brâncoveanu, la el acasă.

Senatorul Ovidiu Marius Isăilă, trimis în judecată

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată a inculpaților:

Ședință comună a CJ Dâmbovița și Consiliul Raional Ștefan Vodă din Republica Moldova

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a anunțat, marți, că intenționează ca, în toamnă, să fie organizată o ședință comună a forului județean cu a celui raional Ștefan Vodă din Republica Moldova.

Muzeul Național al Poliției Române

Singurul muzeu cu acest profil din țara noastră, Muzeul Poliției Române, se află în Târgoviște - oraș reședință domnească și capitală a Țării Românești - județul Dâmbovița. Amplasat pe Calea Domnească din localitate, în apropierea zidurilor cetății și a Turnului Chindiei, acesta adăpostește o bogată colecție de uniforme, arme și documente din istoria de peste un secol și jumătate a Poliției Române.

Peștera Ialomiței

Peștera Ialomiței supranumită Peștera Regilor, cunoscută și sub numele de Peștera Schitul Ialomiței, este situată în localitatea Moroieni, județul Dâmbovița, între Cabana Padina și Hotelul Peștera, pe versantul drept al Cheilor Ialomiței, la o altitudine de 1.660 de metri.

Putem crea parcuri industriale cu excedentul de teren al societăților dâmbovițene de armament

Ministrul Economiei, Constantin Niță, a declarat, luni, la Târgoviște, că ar mai putea fi create parcuri industriale în județul Dâmbovița cu excedentul de teren pe care îl au cele trei societăți de armament din județ.

Secretul murăturilor din Ocnița, legat de izvoarele din localitatea dâmbovițeană

Gospodinele din comuna dâmbovițeană Ocnița susțin că pun cele mai gustoase murături din județ, secretul lor stând în apa folosită pentru a pune legumele la murat.

''Malu de Răsună", o curiozitate a naturii din comuna dâmbovițeană Bezdead

''Malu de Răsună" din comuna dâmbovițeană Bezdead este una dintre minunile mai puțin cunoscute ale naturii, sătenii putând auzi aici foarte clar discuții ce au loc la zeci de metri distanță datorită efectului de ecou multiplu dat de forma de relief.

Muzeul Tiparului și al Cărții Vechi Românești

Unic în țară prin evaluarea documentar-istorică și artistică a exponatelor, Muzeul Tiparului și al Cărții Vechi Românești este amplasat în Curtea Domnească din Târgoviște, județul Dâmbovița, și adăpostește mărturii ale civilizației unui popor, exprimată printr-unul dintre cele mai profitabile în timp meșteșuguri, tiparul.

Palatul Brâncovenesc de la Potlogi (Dâmbovița), monument arhitectural în curs de reabilitare cu fonduri europene

Unul dintre cele mai importante monumente arhitectonice din țară, Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, se află în plin proces de reabilitare și consolidare.

Muzeul Comunismului stârnește interesul televiziunilor străine și al realizatorilor de documentare

Muzeul Comunismului a fost inaugurat, la sfârșitul anului trecut, la fosta unitate militară de la Gara Târgoviște, unde au fost împușcați soții Ceaușescu în 1989. Încă de la acel moment televiziuni din străinătate au dorit să filmeze locul execuției pentru a face reportaje sau documentare.

Sfinxul și Babele, principalele atracții ale turismului montan în Dâmbovița

Amatorii de drumeții montane găsesc în zona montană a județului Dâmbovița o serie de atracții turistice, repere fiind Sfinxul și Babele.

Centrul Ecumenic de la Vulcana Băi cu biserică, sinagogă și moschee - unic în Europa

Centrul Internațional Ecumenic din localitatea dâmbovițeană Vulcana Băi, unic în Europa, cuprinde trei lăcașe de cult, o sinagogă, o moschee și o biserică ortodoxă, fiind un loc unde vin turiști din toată lumea.

Județul Dâmbovița: scurt istoric

Urmele materiale aparținând Culturii de prund (în special unelte din silex), descoperite în arealele localităților Petrești, Potlogeni-Deal, Ionești și Greci, dovedesc că teritoriul actual al județului Dâmbovița a fost locuit încă din Paleoliticul inferior (1000000 - 100000 î. Hr.).

Municipiul Târgoviște

Municipiul Târgoviște, reședință a județului Dâmbovița, se află în partea central-sudică a României, în Câmpia Târgoviștei și în apropiere de Subcarpații Ialomiței, pe râul Ialomița, la o altitudine de 280-292 metri.

Municipiul Moreni

Municipiul Moreni se află în zona de contact a Subcarpaților Ialomiței cu Câmpia Cricovului, pe cursul superior al râului Cricovu Dulce, la 240-472 metri altitudine. Situat în partea de est a județului Dâmbovița, Moreni este la 22 km depărtare de municipiul Târgoviște (reședință de județ), conform site-ului Primăriei municipiului.

Județul Dâmbovița: prezentare

Dâmbovița face parte din Regiunea Sud-Muntenia, situată în Sud-Estul Europei și Sudul României, județul fiind situat în partea de Sud a Carpaților Meridionali, în zona de contact a Câmpiei Române cu Subcarpații Munteniei.

Zimbrăria Neagra de la Bucșani, cea mai mare din țară

Puțini turiști care vizitează județul Dâmbovița știu că aici se află cea mai mare rezervație de zimbri din România.

Mănăstirea Dealu, locul unde se află capul lui Mihai Viteazul

Mănăstirea Dealu, situată la nord de Târgoviște pe cel mai mare deal din apropierea orașului, este unul din cele mai importante monumente religioase din țară și printre cele mai vechi din județ.

Turnul Chindiei - emblema municipiului Târgoviște

Turnul Chindiei reprezintă, de secole, emblema orașului Târgoviște. Este cel mai important reper turistic al orașului și este un simbol istoric asociat cu figuri legendare ale istoriei românilor: Mircea cel Bătrân, Vlad Dracul și Vlad Țepeș.

Mărul "Frumosul de Voinești" de Dâmbovița, soi românesc de tradiție

Parfumat, colorat și celebru, mărul "Frumosul de Voinești" este un soi românesc realizat acum 50 de ani la Stațiunea Pomicolă Voinești din județul Dâmbovița.

Producția industrială a județului Dâmbovița a crescut cu circa 11% în primul trimestru

Producția industrială a județului Dâmbovița a crescut în primul trimestru al acestui an cu 10,9%, puțin peste media de creștere la nivel național, de 10,1%, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică.

Deputatul Florin Popescu, trimis în judecată

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului:

Ciprian Prisăcaru a preluat atribuțiile de primar al Târgoviștei

Viceprimarul Târgoviștei, Ciprian Prisăcaru (PDL), a preluat vineri atribuțiile de primar al municipiului, după ce, joi, prefectul de Dâmbovița a emis ordinul de încetare a mandatului lui Gabriel Boriga.

Prefectul de Dâmbovița a emis ordinul de încetare a mandatului primarului Târgoviștei, Gabriel Boriga

Prefectul de Dâmbovița, Victor Sanda, a semnat, joi, ordinul de încetare a mandatului primarului municipiului Târgoviște, Gabriel Boriga, care avea o hotărâre de condamnare la închisoare cu suspendare, rămasă definitivă.

Deputatul Florin Popescu, trimis în judecată pentru conflict de interese

Deputatul Florin Popescu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru săvârșirea infracțiunilor de conflict de interese (8 acte materiale) și fals în declarații (8 acte materiale).

Spectacolul ''Vlad Voievod Drăculea'', un omagiu adus lui Sergiu Nicolaescu

Trupa de cascadori ''Lupii Albi'' a anunțat, duminică, la finalul spectacolului ''Vlad Voievod Drăculea'' de la Târgoviște că acesta este un tribut adus regretatului regizor Sergiu Nicolaescu.

Alte știri: 2 1


laAnunt.ro |eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro | la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro|la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro |la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro | la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro|la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro | la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro | la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2015